Kuva vuodelta 1929, se on otettu seminaarilaisten illanvietossa, jossa esitettiin ohjelma "Puusepän sällit". 1920-luvulla vallinnut
vapautumisen ilmapiiri on löytänyt tiensä seminaariin, kaikki puusepän sällit ovat miesopiskelijoita.

Tapahtumat

Riihi-iltamat - 2014 -

MITÄ? - Tarinoita ja säveliä hirsiseinien sisällä. Tunnelmaa. Rakkautta. Perinnettä. Folkia. Sitä on Lemmen Riihi.

MISSÄ? - Jyväskylässä, vanhassa Taavettilan tilan riihessä, Hämeenkadun ja Seminaarinkadun kulmassa (Seminaarinkatu 15).

MILLOIN? - 6.-27.8. eli kaikkina elokuisina keskiviikkoina klo 19.00

MIKSI? - Koska elokuisiin iltoihin tarvitaan lempeä, musiikkia, tarinoita ja tunnelmaa, eikös juu?

Ohjelma

Vuoden 2014 iltamien teemana on Lemmen riihi. Huikeiden muusikoiden lisäksi riihessä kuullaan rakkauteen liittyviä tarinoita Seminaarinmäeltä ja sen ympäriltä.

KE 6.8. KLO 19 TOPI SAHA

Kaustiselta kotoisin oleva uuden sukupolven laulaja-lauluntekijä Topi Saha ei ole musiikin tekijänä untuvikko. Hänen perinteikkäiden kappaleidensa inspiraationa ovat ihmiset, elokuvat, kirjat ja musiikki. Topi Sahan ensimmäinen single on kaunis Se joka karkuun pääs. Topi Sahan albumi Kolme veljee julkaistiin 22.3. 2013

KE 13.8. KLO 19 JOHANNA TUOMISTO

Johanna Tuomiston tuotannossa kuuluu kaikuja vuosisatoja vanhasta perinteestä nykypäivään asti. Koristeellinen ja heleä skandinaavinen lauluperinne sekä runomitallinen karjalainen tarinankerronta sekoittuvat luonnollisesti lauluntekijän musiikissa. Laulut kertovat suurten tunteiden elämäntilanteista yli ajan ja paikan paljastaen näin yksityisen yleiseksi. Laulaja säestää itseään lähinnä mandoliinilla, mutta saa tuekseen myös vierailevia muusikoita, kuten paikallisen perkussiomestari Keijo Koskenharjun.

KE 20.8. KLO 19 EI SEESTEINEN PÄIVÄ

Laulu- ja soitinyhtye Ei-seesteinen päivä sai alkunsa rakkaudesta slaavilaiseen musiikkiin ja halusta opetella venäjää. Yhtyeen kappaleet etenevät mollissa ja instrumentit ovat puisia.  Suolakurkkuja napsitaan ja vodka virtaa.Yhtyeen vetäjä Pekka Huttunen on tehnyt palveluksen suomalaisille kuulijoille ja kääntänyt perinteisiä venäläisiä kappaleita uudestaan. Ei-seesteinen päivä kertoo, mistä lauluissa on todella kysymys.

KE 27.8. KLO 19 5/5

Upouusi sekapohjalainen bändi kurkistaa kutsuvasti Suomineidon helman alta, houkutellen sinne seurakseen Ameriikan syvän etelän kurttuisat blues-ukot ja siniruohoa sirpillään huitovat appalakkipäiset emännät. Yhtye muodostuu viidestä kansanmusiikin ammattilaisesta ja vuorossa on huikeat jamit. Lännen kultaraitilla helma heilahtaa.

Liput ja hintapolitiikka

Normaalihintaiset liput 8€.
Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varus- ja siviilipalvelushenkilöt 6€.
Karkeen jäsenille 1€:n alennus lippuhinnoista.
Lippuvaraukset viimeistään päivää ennen osoitteeseen: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Ovelta lippuja saa keikkailtoina klo 18.30 lähtien. Riihi on kooltaan rajallinen, joten on suositeltavaa saapua ajoissa varmistaakseen paikkansa. Varaathan käteistä, sillä riihessä ei ole korttimaksumahdollisuutta.

Siihen maailmanaikaan atmosfääriä asuttivat jos jonkinlaiset olennot. Oli elektrosoundeja, virtapiirejä, bittejä, skenejä
ja diippiä shittiä, aerodynaamisia muotoja, silikonia ja ponia. Maailma ei kuitenkaan ollut valmis, se kaipasi jotain.
Keväisessä metsässä hirsiseinien välistä tirisee viulunsoitto. Joku tanssii.