Kuva vuodelta 1929, se on otettu seminaarilaisten illanvietossa, jossa esitettiin ohjelma "Puusepän sällit". 1920-luvulla vallinnut
vapautumisen ilmapiiri on löytänyt tiensä seminaariin, kaikki puusepän sällit ovat miesopiskelijoita.

Tapahtumat

Karkee Klupi 27.1.2012

perjantaina 27.1. klo 19

Kulttuuriravintola Ylä-Ruthilla

UudenKarkee vuosi käyntiin uusin klupein ja bändein!

Esiintyjinä siis:
- Johanna Tuomisto
- Rast'
- Kaira
- Alusvasara

Liput vain 4e ja jäsenille puoleen hintaan (2e)

Tulkaa tutustumaan ja ihastumaan!

Esiintyjät

Johanna Tuomisto: Kun laululampehen laskeu'un

Mm. lauluyhtye Lumieran ja psykefolk-bändi Sateenkaarinan riveissä rymynnyt laulajatar Tuomisto avaa nyt siipensä sooloilulle ensi kertaa. Klupilla kuullaan omasta kaivosta kauhottuja kappaleita, joiden alkuvedet virtaavat ikiaikaisen perinteen pieluksilla, siellä runolaulun rajoilla asti. Sooloilevan lauluntekijän rinnalla saattaa vierailla myös joku metsästä möhkinyt lyömäsoittaja. Lähinnä laulaja hakee tukensa kuitenkin fiulista ja mandoliinista.

Rast'

Rast'-duo viipyy vielä hetken Keski-Suomessa tunnelmoimassa pohjoisen rannoilta sormiin ja syämeen tarttuneita säveliä. Raikkaan perinteiset, viululle ja kitaralle sovitetut sävelmät nostavat ilmoille vauhdikkaan herkkiä ja kaihoisan voimakkaita muistoja menneiden polkujen varsilta.

Kaira

Kaira on uutuuden raikas kansanmusiikkiyhtye, jonka repertuaariin kuuluu uutta sekä perinteistä pelimannimusiikkia. Bändi on kansantanssiryhmän Isottarien upouusi säestysbändi, mutta joskus Kairaa tapaa myös itsekseen lavalta humppaamasta. Soittajien perimmäinen tarkoitus on saada yleisön tanssijalka vipattamaan!

Alusvasara

Keskisuomalaislähtöisessä Alusvasara-kansanmusiikkiyhtyeessä soittaa ja laulaa seitsemän musiikin taitajaa. Monipuolinen, perinteitä kunnioittava ohjelmisto koostuu lähinnä suomalaisesta ja ruotsalaisesta kansanmusiikista alusvasaratyyliin sovitettuna ja esitettynä. Ohjelmistosta löytyy yhä enemmän myös täysin omaa, laadukasta alusvasaratuotantoa. Alusvasara on voittanut kansamusiikkiyhtyeiden Suomen mestaruuden Sepän Soitossa. Yhtyeen viimeisin saavutus on kauan haaveillun ensilevyn julkaisu vuonna 2011.

Siihen maailmanaikaan atmosfääriä asuttivat jos jonkinlaiset olennot. Oli elektrosoundeja, virtapiirejä, bittejä, skenejä
ja diippiä shittiä, aerodynaamisia muotoja, silikonia ja ponia. Maailma ei kuitenkaan ollut valmis, se kaipasi jotain.
Keväisessä metsässä hirsiseinien välistä tirisee viulunsoitto. Joku tanssii.