Kuva vuodelta 1929, se on otettu seminaarilaisten illanvietossa, jossa esitettiin ohjelma "Puusepän sällit". 1920-luvulla vallinnut
vapautumisen ilmapiiri on löytänyt tiensä seminaariin, kaikki puusepän sällit ovat miesopiskelijoita.

Tapahtumat

Riihi-iltamat 2016 - Luonto kutsuu!

MITÄ? - Folkia ja kansanperinnettä luonnollisesti tunnelmallisessa miljöössä!

MISSÄ? - Jyväskylässä, vanhassa Taavettilan tilan riihessä, Hämeenkadun ja Seminaarinkadun kulmassa (Seminaarinkatu 15).

MILLOIN? - 3.-31.8. eli kaikkina elokuisina keskiviikkoina klo 19.00

MIKSI? - Juurikin siksi. Lisää kaikenlaista Naamakirjassa.

Ohjelma

3.8. Inariveljet

Inariveljet yhdistävät loitsuja, mantroja, kansanlauluja ja rukouksia. Lauluissa jänikset laukkaavat metsissä, paimenilla on pitkä matka kotiin ja uni tulee kehtolaulun myötä lapsen silmiin. Nelihenkisen yhtyeen moniääniset lauluharmoniat ja minimalistiset musiikilliset kudokset lisäävät loitsujen tehoa. Inariveljien ensimmäinen, samaa nimeä kantava levy ilmestyi vuonna 2015.

10.8. Kikka-Silja ystävineen

Kikka-Silja ystävineen tarjoilee kansalle takuuvarmoja Kikka-hittejä luomuhenkeen ja folkilla otteella. Haluamme kiihdyttää ja viihdyttää!

17.8. Kostajan kaipuu

Kostajan kaipuu on Jyväskylän ammattiopiston musiikinopiskelijoista koostuva jännittävän sekava kansanmusiikkiyhtye. Yhtye on heittänyt ennakkoluulottomasti muun muassa suomalaista, balkanilaista sekä arabimusiikkia kulttuuriseen sulatusuuniinsa. Ohjelmistoon kuuluu myös yhtyeen omaa musiikkia.

24.8. ENKEL

ENKEL on luomufolk-yhtye, joka nostaa hittikappaleita vuosisadan takaa nykykansan kuultavaksi. ENKELin 90-luvulla kasvaneiden naispelimannien musiikki on vaikuttunut yhtä lailla ajasta, jossa se on elänyt että ajasta, jossa sen tekijät elävät nyt. ENKELin musiikki on akustista, luonnonmukaista ja tuoretta, vaikka sen siemenen kylvivät pelimannit maahan jo satoja vuosia sitten.

31.8. pUULUUp

Puuluup on noussut nopeasti yhdeksi virolaisen folkmusiikin kuumista nimistä. Yhtye sekoittaa musiikissaan vaivatta aineksia niin folkista, maailmanmusiikista, undergroundista kuin pop-musiikista. Duon äänimaailma koostuu jouhikon luonnollisten sekä elektronisesti vahvistettujen saundien yhdistelmästä. Erilaiset kahinat, kaiut, koputukset ja rahinat soivat välillä akustisesti, muodostavat tanssibiittejä tai elokuvamaisen tummia sävyjä. Puuluupin tuotannosta löytyy yhtyeen omien sanojen mukaan viitteitä myös punkmusiikkiin sekä neozombipostfolkiin. Inspiraationsa duo ammentaa Vormsi-saaren öistä, marraskuun ratikoista, rakastuneista narkomaaneista ja Antonio Vivaldista.

Hinta- ja lippupolitiikka

Normaalihintaiset liput 8€.
Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varus- ja siviilipalvelushenkilöt 6€.
Karkeen jäsenille 1€:n alennus lippuhinnoista.
Lippuvaraukset viimeistään päivää ennen osoitteeseen: kulttuuriyhdistyskarkee(at)gmail.com

Ovelta lippuja saa keikkailtoina klo 18.30 lähtien. Riihi on kooltaan rajallinen, joten on suositeltavaa saapua ajoissa varmistaakseen paikkansa. Varaathan käteistä, sillä riihessä ei ole korttimaksumahdollisuutta.

Siihen maailmanaikaan atmosfääriä asuttivat jos jonkinlaiset olennot. Oli elektrosoundeja, virtapiirejä, bittejä, skenejä
ja diippiä shittiä, aerodynaamisia muotoja, silikonia ja ponia. Maailma ei kuitenkaan ollut valmis, se kaipasi jotain.
Keväisessä metsässä hirsiseinien välistä tirisee viulunsoitto. Joku tanssii.